Historia

Pilates on saksalaisen Joseph Pilateksen kehittämä voimistelumenetelmä, joka on nopeasti saavuttanut suuren suosion kaikkialla maailmassa. Joseph Pilates oivalsi jo 1900-luvun alussa sen, mikä nykyisen tutkimuksen valossa on todistettu: kaikkien liikkeiden perustana on syvien lihasten aktivoituminen ennen pinnallisten lihasten suorittamaa liikettä. Vain tällä tavoin selkäranka saa riittävästi tukea siihen kohdistuvia kuormituksia vastaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Pilates

Monipuolisia hyötyjä

Pilateksen avulla koet konkreettisia muutoksia kehossasi: saat vahvan, terveen vartalon samalla kun ryhtisi kohenee. Monet kroonisista selkävaivoista kärsineet ovat saaneet avun pilateksesta.

Pilatesharjoittelussa on myös oleellista keskittyminen: vain keskittymisen avulla voit suorittaa liikkeet puhtaasti ja hallitusti.

Hengitys on yksi harjoittelun avainalueista: hengitystekniikkaa tehostamalla aineenvaihduntasi paranee ja tunnet itsesi virkeämmäksi ja energisemmäksi. Tehostettu hengitys liikkeiden rytmittämänä auttaa myös laukaisemaan stressiä – monet harrastajat sanovat harjoittelun sekä voimistavan kehoa, että rentouttavan mieltä.

Pilates-harjoittelussa kehon tasapaino heijastuu koko olemukseesi – ryhdin kohentuessa löydät aivan erilaisen tavan liikkua!