Marjaana Salonen

Koulutus

Valmistuin pilatesohjaajaksi vuonna 2007 pääkouluttajanani Suomen johtava fysioterapeutti ja pilatesasiantuntija Jarmo Ahonen. Vuoden kestävä koulutus sisälsi paljon anatomian opintoja sekä käytännön harjoittelua, ja antaa valmiudet ymmärtää ihmisen kehon toimintaa kokonaisvaltaisesti. Suoritin ohjaajakoulutuksen jälkeen Jarmo Ahosen somaattisen venyttelyn jatkokoulutusohjelman Helsingin Somatic studiolla ja minulla on myös Footbic-ohjaajan koulutus, jonka suoritin keväällä 2021.
Valmistuin Hierontakoulu Atlaksesta vuonna 2021 koulutetuksi hierojaksi ja tarjoan klassista hierontaa Tapiolan pilatessalilla tai asiakkaan kotona joustavasti asiakkaan oman aikataulun mukaan.
Minulla on myös akateeminen koulutus – valmistuin filosofian maisteriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 1997.

Tanssitaustaa

Liikunnallinen taustani on klassisessa baletissa. Olin Suomen Kansallisoopperan balettikoulun oppilaana vuoteen 1990. Ammattia baletista ei kuitenkaan tullut, mutta minulle jäi kiinnostus esteettiseen ja hallittuun liikkeeseen.

Pilateksesta tasapainoa

Opiskellessani kieliä Helsingin yliopistossa 1990-luvulla harrastin tanssillisia lajeja ja juoksua säännöllisesti, mutta pilatekseen tutustuin vasta 2000-luvun alussa. Halusin löytää lajin, jossa tehokkaaseen harjoitteluun yhdistyy myös mielen hallinta. Pilateksesta löysin kaiken haluamani.

Jo ensimmäisen pilatestunnin jälkeen saatoin tuntea muutoksen kehossani, ja päätin opiskella pilatesohjaajaksi. Koulutuksen jälkeen (2006-07) aloitin pilateskurssien ja harjoitustuntien ohjaamisen. Pilatestunteja ja -kursseja pidän Tapiolan keskustassa viihtyisällä ja valoisalla harjoitussalilla. Pidän harjoitustunteja ja kursseja pyydettäessä myös työpaikoilla ja muissa harrastetiloissa.

Pilates on auttanut minua voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin, ja tavoitteenani on auttaa myös sinua löytämään kehosi tasapaino ja uusi tapa liikkua.

Pilates sopii erinomaisesti myös synnytyksestä palautuville naisille. Kun sain toisen lapseni kesällä 2009, palautuminen synnytyksestä oli nopeaa.